Kaleien van binnenmuren? Het kan ook!

kaleien binnenmuren

Welke binnenmuren kan je laten kaleien?

Op zich kan je op alle bakstenen muren gaan kaleien, dus ook op de binnenmuren. De eeuwenoude kaleitechniek werd oorspronkelijk ook toegepast bij stalmuren, zowel aan de binnen- als buitenkant. Of het kaleien met kalkverf op jouw binnenmuur gaat, weten we pas wanneer we ter plaatse komen, maar er zijn ook alternatieven zoals kwartsverf en andere korrelverven die hetzelfde effect creëren als kalei voor andere ondergronden.

Kaleiwerken in het interieur zien we het vaakste bij meer landelijke woningen of bij huizen uit de jaren ’70 die worden gerenoveerd, in die tijd was een blote stenen muur in bijvoorbeeld de hal of de leefruimte nog populair om de woning wat karakter te geven. Om dergelijke accentmuren een upgrade te geven en te conserveren voor de lange termijn, kan je dus kiezen voor een kaleilook.

Een andere toepassing vinden we bij wijnkelders: wijnrekken die worden omgeven door een authentiek ogende gevel zijn erg stijlvol. Maar ook bijvoorbeeld bij gemetste kookeilanden in keukens kan een afwerking in witte kalei erg mooi uitpakken. Het hangt er maar vanaf welke stijl je nastreeft in je woning.

Ook bij vakantiewoningen, gastenverblijven of B&B’s of in opgeknapte hoevewoningen vinden we gekaleide binnenmuren terug om een soort retro knipoog te maken binnen een klassiek of zelfs meer hedendaags interieur.

Onze tip: combineer landelijke muren met hedendaags meubilair

Een beetje inspiratie nodig over hoe je de brug kunt maken tussen landelijk en modern? Probeer eens de landelijke kalei in combinatie met modern houten meubilair, decoratieve armaturen en een paar andere meer trendy accessoires voor het interieur. Je zal zien dat je hier een prachtig resultaat mee kunt neerzetten. Je krijgt op die manier een authentieke en warme sfeer zonder dat het ouderwets gaat ogen.

kaleien binnenmuur

Kan dit ook in andere kleuren dan wit?

Er zijn verschillende andere kalei kleuren mogelijk dan wit. We kunnen een ander pigment toevoegen naar wens, ook voor gebruik in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle blauwtint, crèmekleur of zelfs een subtiel gebroken geel. Je bent dus niet gebonden aan de traditionele witte kalkverf, al zien we dat dit door het tijdloze karakter natuurlijk wel de meest gekozen optie blijft.

kleurenwaaier

Waarop letten bij je keuze?

Je kan het al afleiden uit het artikel: het kaleien van binnenmuren is vooral een esthetisch iets. Het is dus niet iets wat we ten allen koste zouden aanraden. Heb je een onbehandelde stenen muur in huis? Dan kan het uiteraard wel.

Moet er eerst een laag pleisterwerk afgekapt worden van de bakstenen? Dan raden we sowieso aan om gewoon te herpleisteren en een andere afwerking te kiezen in plaats van op de blote stenen nog iets te proberen. Dan kan je bijvoorbeeld een decoratieve stuc- of verftechniek kiezen of een reliëfbehang om een bepaalde structuur in de binnenmuur te creëren.

Uw binnenmuren met kalei schilderen? Wij doen het graag!

Heb je interesse in dat fraaie kalei-effect op de binnenmuren? Neem vrijblijvend contact met ons op. We komen graag ter plaatse om de muren te bekijken en de nodige opmetingen te doen. Contacteer ons vrijblijvend voor een plaatsbezoek.

Heb je een vraag of wens je een vrijblijvende afspraak?

Stuur gerust een bericht en je hoort snel van ons.

Je wil graag een afspraak maken voor een vrijblijvend plaatsbezoek of je hebt een vraag?

Contacteer ons via het contactformulier of via onderstaande gegevens:

Muur-kaleien.be
Sint-Huberstraat 121
9800 Deinze

+32 474 45 56 04

info@muur-kaleien.be