Voor gevels waar het echte kaleien technisch niet mogelijk is, kunnen wij schilderen met kaleilook. Door speciale gevelverven en onze technieken voor buitenschilderwerken geven we uw muren het effect van kaleien.

gevel kaleien

Wat is kaleilook?

Het effectieve kaleien is soms schildertechnisch niet mogelijk op bepaalde gevels. Het schilderen in kaleilook is dan een populair alternatief voor wie toch dat effect wil van overschilderde stenen waarbij de structuren er nog doorkomen, maar er wel een dekkingslaag is.

Er zijn vandaag al heel wat gevels te vinden die op het eerste zicht gekaleid lijken, maar in feite met een andere gevelverf zijn afgewerkt. Kaleilook is dus een technisch waardig alternatief voor de echte kalkverf voor wie dat authentieke uitzicht toch wenst.

Hoe werkt het dan?

Afhankelijk van de precieze situatie, kijken we welke verfsoort het meest geschikt is voor uw gevel. Als een echte kalei uw eerste keuze is, gaan we dat uiteraard eerst technisch nagaan tijdens een plaatsbezoek.

Maar als alternatief kunnen we gaan voor bijvoorbeeld een kwartsverf. Dit geeft nagenoeg hetzelfde effect als kalei, maar is in veel meer situaties toepasbaar dan kalkverf.

kaleiwerken gevel

Wanneer kan kaleien bijvoorbeeld niet?

Een klassiek voorbeeld is wanneer een gevel eerder al eens geschilderd is, dan wordt het een moeilijk verhaal om met de authentieke kalkverf te werken. In dat geval kan een verf met kwartskorrels het perfecte antwoord bieden. Het uitzicht is nagenoeg hetzelfde als kalei, en dit kan zich wel hechten op eerder bewerkte buitenmuren.

Voordeel van duurzaamheid

Er is nog een andere reden om te kiezen voor een gevelverf met kaleilook. In sommige situaties is dit aangewezen omdat de gevelverf wat langer zal meegaan of makkelijker bij te werken zal zijn dan een kalkverf. Hierbij is de algemene staat van de gevel vaak een doorslaggevende factor, maar ook de woonomgeving. Denk maar aan een drukke straat versus een rustige wijk met weinig passage en dus ook minder vervuiling of trillingen van passerende wagens.

zwarte kalei
kleurenwaaier

Uw gevel in kaleilook schilderen? Wij doen het graag!

Heb je interesse in dat fraaie kalei-effect op de gevel, maar ben je niet zeker of de echte kalkverf toepasbaar is? Wij komen sowieso eerst ter plaatse de technische mogelijkheden en de staat van de buitenmuren bekijken. Daarna kunnen we u de best passende oplossing voorstellen voor de gevelafwerking. Contacteer ons vrijblijvend voor een plaatsbezoek.

Je wil graag een afspraak maken voor een vrijblijvend plaatsbezoek of je hebt een vraag?

Contacteer ons via het contactformulier of via onderstaande gegevens:

Muur-kaleien.be
Sint-Huberstraat 121
9800 Deinze

+32 496 024 122

info@muur-kaleien.be