Crepi of gevelcementering is een populaire methode om gevels mee af te werken. Zowel bij nieuwbouw als renovaties zien we crepi geregeld in het straatbeeld verschijnen.

Een gevelafwerking in crepi is ideaal om een muur te bezetten met een egale afwerking. Het maakt niet uit of dat op de oorspronkelijke bakstenen muur is of op gevelisolatieplaten. Daarom is het zo’n vaak gekozen gevelbekleding. Meer weten over crepi? Contacteer ons gerust! 

kurkkalei

Wat is crepi?

Crepi is een sierpleister voor de afwerking van gevels. Al kan het ook binnenshuis worden toegepast. De gevelpleister bestaat uit een mengsel van zand en cement.

Het materiaal wordt tegenwoordig veel gebruikt als effectieve gevelbekleding. Zowel bij nieuwbouw, waar het dan doorgaans als afwerking van de muur dient na de gevelisolatie, als bij renovaties waarbij de crepi over de oorspronkelijke bakstenen muur gaat.

Crepi kenmerkt zich vooral door de strakke en egale look die je ermee bekomt. De structuur die je op de buitenmuur kan aanbrengen varieert van een ruwe korrel tot uiterst glad. Je geeft een bestaande woning een eigentijdse look hiermee.

Wat zijn de voordelen van crepi tegenover alternatieven?

Een gevelafwerking met crepi heeft een aantal belangrijke troeven:

 • Je gevel is extra goed beschermd tegen vocht. Bakstenen zijn immers poreus van aard en die worden dus bedekt in dit geval.
 • Er wordt ook een waterafstotende laag aangebracht zodat neerslag geen kans krijgt om nog in de muur te dringen.
 • Uitstekend te combineren met gevelisolatieplaten
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en structuren.
 • Betaalbare gevelafwerking
kaleiwerken gevel

Hoeveel kost een gevel afwerken met crepi?

Crepi zit gewoonlijk rond de 45 à 80 euro per m². Net als bij andere gevelafwerkingen is het moeilijk om je zonder een eerste vrijblijvend plaatsbezoek een exacte prijs te kunnen geven. Het werk is in veel gevallen meer dan alleen maar de afwerking.

Voor we dus de vierkante meters kunnen uitrekenen, moeten we eerst de toestand van de buitenmuren bekijken, ook de bereikbaarheid van de muren is van belang voor het kostenplaatje.

Tijdens een eerste vrijblijvend bezoek hebben we aandacht voor volgende zaken:

 • De gevel moet nagenoeg altijd eerst grondig gereinigd worden
 • We moeten ook zeker zijn dat er geen (verborgen) vochtproblemen met de muur zijn zoals opstijgend of doorslaand vocht, indien ja, moeten we dat eerst aanpakken. Bij twijfel doen we een gratis vochtmeting.
 • Indien er wat te veel beschadigingen aan het voegwerk of de gevelstenen zijn, gaan we dat ook eerst verhelpen.
 • Zijn de buitenmuren vlot bereikbaar of hebben we een speciale stelling nodig? Ook dat is van belang om ter plaatse eerst te zien.
 • Denk je ook aan gevelisolatie? Dan kan dit ook bij het project worden betrokken.
 • Het eigenlijke bezetten met crepi is dan de laatste stap.

 

Hoeveel kost crepi en gevelisolatie?

Wil je crepi combineren met gevelisolatie? Dan ga je grosso modo richting 100 – 150 euro per m² of iets meer. Dit hangt nog af van het type isolatie en de dikte ervan. Bij veel gevelrenovaties is het een logische combinatie omdat je met gevelisolatie uiteraard je EPC-waarde opdrijft en de woning energiezuiniger maakt, wat scheelt in de stookkosten.

Welke kleuren zijn er voor crepi?

Voor kurkkalei ben je niet gelimiteerd tot wit. Er zijn reeds 70 verschillende kleuren voor kurkkalei beschikbaar. Wij brengen graag onze kleurenwaaier mee om je te helpen bij de keuze.

zwarte kalei
kleurenwaaier

Uw gevel vernieuwen met crepi? Vertrouw op onze expertise!

Heb je interesse om de muren te bezetten met crepi bij je gevelrenovatie? Contacteer ons voor een vrijblijvend plaatsbezoek en wij komen met plezier tot bij u om de gevel te inspecteren en een offerte op te maken. Neem gerust contact op.

Je wil graag een afspraak maken voor een vrijblijvend plaatsbezoek of je hebt een vraag?

Contacteer ons via het contactformulier of via onderstaande gegevens:

Muur-kaleien.be
Sint-Huberstraat 121
9800 Deinze

+32 474 45 56 04

info@muur-kaleien.be